De geboorte van een boek

PublicerenGeen woorden maar daden. Zoals de vorige keer aangekondigd heb ik alle 79 berichten tot nu toe gebundeld. Een digitaal boek met de originele en verrassende titel “Domme Pech – Mijn leven met GIST over de periode januari – mei 2015″. (Domme Pech was ook de titel van het eerste blogbericht).

Voor mij was dit de eerste keer dat ik zelf alle berichten weer eens doorlas. Waarbij ik toch wel opmerkelijk veel taalfouten en stijlfouten tegenkwam. Niet dat ik me daar zo druk over maak, vrijwel alle berichten komen recht uit het hart en worden in heel korte tijd geschreven. Het gaat om de inhoud en een kniesoor die zich daarbij druk maakt om wat kleine foutjes.

Toen ik deze publicatie in elkaar flanste, heb ik ook alleen hier en daar verbeterd wat mij al lezend in het oog sprong. En hoewel je alles eigenlijk al geschreven hebt, ben je er uiteindelijk toch wel een dag of wat mee bezig mee om het als een geheel te publiceren, er een inhoudsopgave aan vast te knopen en (om papierverspilling te voorkomen) het eindresultaat gelijk ook geschikt gemaakt om dubbelzijdig te printen.

Maar het eindresultaat – een boekwerk van bijna 100 pagina’s dik – ziet er, vind ik, best wel aardig en professioneel uit. En aangezien we in het verleden zelf al vaker boeken hebben uitgegeven, staat ook Ambla Forma, het bedrijf van Marian, als uitgever geregistreerd bij het Bureau ISBN van het Centraal Boekenhuis. Hetgeen het heel makkelijk maakt om dan meteen ook maar een officieel ISBN/EAN nummer aan te vragen. En dat wordt vervolgens ook binnen een uur al toegekend (ISBN/EAN 978-90-819724-4-4).

Dat houdt weer in dat het binnenkort ook terug is te vinden in de Koninklijke Bibliotheek. Het Depot van Nederlandse Publicaties verzamelt en archiveert namelijk alle in Nederland uitgegeven titels en stelt het daarom zeer op prijs als je 1 exemplaar aan de Koninklijke Bibliotheek toezend. Hetgeen ik in het verleden ook altijd heb gedaan.
Maar u kunt het desgewenst ook als pdf bestand verkrijgen via rstender@gmail.com.
Deze uitgave is voor de goede orde uitsluitend digitaal (als e-book) te verkrijgen. De enige papieren versie die wij zelf zullen uitgeven is namelijk voor mijn moeder bestemd, die nog heel gelukkig in het internetloze tijdperk verkeert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + three =