Tijd voor een feestje!

PartyJe hebt van die dagen dat de zon al gaat schijnen voordat je hem ziet. Dat begon vorige week vrijdag al bij de nieuwe oncoloog. Die voelde gelijk al aan dat voor ons de uitslag van de laatste scan belangrijk was.

Oftewel, geen inleidend kennismakingsgesprek, maar gelijk een zakelijke opsomming van de uitslag. En die was beter dan verwacht. Heel veel beter zelfs! Alle tumoren waren ofwel (fors) gekrompen, of tenminste gelijk in omvang gebleven en daar hadden we werkelijk niet op durven hopen.

Uit haar reactie bleek dat het medisch team vooraf ook niet al te veel hoop had gehad. Als je lichaam eenmaal resistent is tegen een medicijn (Glivec) blijf dat meestal zo. Maar in de praktijk waren wel gevallen bekend waren waarbij die resistentie, nadat het middel een tijd niet was gebruikt, bleek te zijn verdwenen. En vandaar dat bij mij de gok was genomen om het nogmaals te proberen. En na maanden van tegenslagen, onderzoeken en operaties was het dit keer dus eens een goed bericht. Glivec, het eerstelijns medicijn tegen GIST tumoren, deed zijn werk weer.

Dat betekent niet alleen dat de tumoren opnieuw in bedwang worden gehouden, maar heel bout gezegd ook tijdwinst. Zolang de medicijnen effect hebben, blijf je in leven. En hoe langer je derhalve van een medicijn gebruik kunt maken, hoe beter. Natuurlijk, er zijn ondertussen een tweetal andere officieel goedgekeurde medicijnen bij gekomen, maar die hou je liever in reserve.

De volgende afspraak volgde vrijdag direct daarna. Met de chirurg die mij aan de fistels had geopereerd. En wederom een tevreden arts. Alles zag er goed uit, maar blijft voorlopig gewoon op zijn plaats. Over anderhalve maand wordt dan opnieuw gekeken of en hoe een definitieve oplossing bereikt kan worden. Maar voorlopig blijft de strik op mijn kont dus feestelijk zitten.

De arts bekeek gelijk ook even mijn buikwond, of wat daar van over is. En dat is bar weinig. Van de oorspronkelijke wond van ca. 15 x 20 cm is nog slechts een wondje van 0,5 x 1,5 cm overgebleven. Nog even en dan ben ik ook daar van af.

Onze dag kon niet meer kapot en op weg naar huis brak de zon zelfs daadwerkelijk door de wolken heen. Wat wil een mens nog meer!
Nou, om af te sluiten, vandaag is ook nog onze 36e trouwdag. Samen in voorspoed, liefde en gezondheid. Met de liefde zit het wel goed en de gezondheid is  eveneens weer even op het juiste spoor gezet. Laat dan nu die voorspoed ook maar komen!

 

6 comments on “Tijd voor een feestje!
 1. Bert Smolders says:

  Wat een geweldig nieuws is dit. Gefeliciteerd, ook met jullie huwelijksdag en dat er nog vele moge volgen. Op een mooie lange zomer. Groet iedereen.

 2. greet honders says:

  Wat een geweldige opkikker! En van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Dikke kus en heel veel knufs.

 3. Linda Salas says:

  So happy for you…This desease is so unpredictable. Enjoy your beautiful days……

 4. Leentje says:

  Heel blij en gelukkig voor jullie met dit geweldige nieuws, kan bijna niet verbeterd worden.
  Ook nogmaals gefeliciteerd met jullie 36 jaar samen. Liefde overwint alles, laat dat maar op de eerste plaats blijven!
  Wij zijn aan de bubbels…schol! Op jullie!!
  Dikke kus voor allebei.

 5. Ingrid says:

  Prachtig nieuws! Gefeliciteerd, ook een beetje met jullie trouwdag. ?

 6. Frea Timmerman says:

  Geweldig nieuws! Hartelijk Gefeliciteerd!Wat een fijn bericht! Hopelijk ontvangen jullie deze berichten nog veel vaker!Op naar jullie 37e trouwdag!

  Sinds ik in 2009 was uitbehandeld voor Gistkanker, wilde ik geen behandelingen meer en ook niet meer naar het ziekenhuis, want ik wilde nog kwaliteit van leven. Maar af en toe neem ik toch een kuurtje Glivec op mijn eigen gevoel, (2 of 3 keer per jaar, een weekje lang)waar mijn huisarts en oncoloog wel van op de hoogte zijn, toch zie ik ze maar heel weinig.Volgens mijn oncoloog werkt dit niet, maar ik leef nog steeds! Leve de Glivec!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eighteen =